Thomas Prestige XT modelis yra geras siurblys, tačiau visi Thomas siurbliai yra geri, taigi kuo jis skiriasi nuo kitų? Iš tiesų tai brangiausias Thomas plaunantis siurblys. Nieko keisto, kad šis siurblys Europoje neparduodamas ir yra skirtas Rusijos rinkai, tačiau kadangi kartais pasirodo ir pas mus – reiktų jį apžvelgti ir palyginti su Europai skirtu populiariuoju Thomas X10 plaunančiu dulkių siurbliu.

Iš karto pažvelgus į siurblio parametrus, matome, kad jie yra vienodi. Tas pats variklis, galia, pompa, ratukai ir visą kitą. Iš tiesų jei vieno siurblio korpusą uždėtume kitam, jie pilnai apsikeistų ir niekaip neitų atskirti. Taigi vienintėlis skirtumas yra – korpuso spalva.

Netgi komplektacijoje skirtumų nėra. Thomas Prestige XT modelis turi 8 antgalius, o X10 modelis tuos pačius 8. Svarbiausias skirtumas ir anrtrasis skirtumas po spalvos yra tai, jog vienas iš Thomas Prestige XT modelių turi LED lemputę. Europai skirto X10 modelio komplektacijoje yra toks pat antgalis, tik be be papildomos lemputės.

Antgalis su lempute nepasiteisino ir į kitus Thomas plaunančius siurblius nebuvo perkeltas. Jis per dažnai gesdavo, o kadangi antgaliams garantija nėra taikoma – žmonės būdavo nepatenkinti ir tai kenkdavo problemų Thomas, kaip vieno patikimiausių gamintojų - geram vardui.

Dar vienas svarbus kriterijus renkantis siurblį – kaina. Thomas Prestige XT kainuoja 370 eurų, o Thomas X10 320 eurus. Kaip ir visi Europai neskirti modeliai – Thomas Prestige XT Europoje turi sunkiai paaiškinamą kainos skirtumą.

Kartais žmonės klausia mūsų – ką reiškia tai, jog siurblys neskirtas Europai. Skirtumų praktiškai nėra – tiesiog neaiškiais būdais atvykdami pas mus jie tampa brangesni. Pavyzdžiui Vokietijoje (Thomas gimtinėje) nerasite prekyboje šio modelio jokioje parduotuvėje – net Amazon.de ar kitose nėra ir nebuvo buvę. Ir neveltui.

Taigi Lietuvoje įsigyti Thomas Prestige XT  Lietuvoje tiesiog neapsimoka. Didelė rizika, kad turėsite bėdų su antgaliu ir permokėsite 20% siurblio vertės vien už šį skirtumą. Norint geriausio siurblio daug išmintingiau būtų tiesiog prie Thomas X10 pridėti langų plovimo antgalį, antgalį dulkėms ir kitus galbūt jums reikalingus priedus iš labai gausios Thomas kolekcijos, kur pasirinkimas yra iš šimtų pozicijų

Pateikiame jums lentelę, kad dar akyvaizdžiau matytumėte skirtumus ir neapsigautumėte. O jeigu tik kiltų klausimų dėl Thomas Prestige XT modelio – būtinai kreipkitės ir padėsime rasti geriausią asmeniškai jūsų poreikius atitinkantį gerą sprendimą.

Savybė Thomas X10 MultiCleanThomas Parquet Prestige XT
Galia 1700W1700W
Įsiurbimo galia 300W300W
Dydis 55x39x48cm55x39x48cm
Korpuso spalva ŽaliaRuda
Parketo plovimo antgalis (38Eur) ++
Kilimų plovimo antgalis (32 Eur) ++
Baldų plovimo antgalis (19 Eur) ++
Natūralaus plauko antgalis (39 Eur) ++
Kilimų/kietų grindų antgalis (33 Eur) ++
Turbo antgalis (44 Eur) --
Baldų antgalis (18Eur) ++
Plyšių antgalis (4 Eur) ++
1 Maišelis  - 6L +-
Maišelio laikiklis (6 Eur) +-
Valymo priemonė Protex (10 Eur) ++
Bluetooth valdymas (32 Eur) ++
Cicloninė dežutė (89 Eur) --
Vidutinė rinkos kaina 320 Eur370 Eur